onj loodsboot 1020

Boot van het jaar 2003

In de categorie motorjachten zijn 46 boten aangemeld voor de verkiezing Hiswa boot van het jaar. Inschrijving stond open voor zowel deelnemers als niet-deelnemers van Hiswa en Hiswa te Water. Van de 46 aanmeldingen zijn er nu 3 als beste genomineerd waarvan de ONJ Loodsboot 10.20 er een is.

De jury bestaat uit 12 vertegenwoordigers van de belangrijkste watersport media. Zij hebben de boten beoordeeld op de volgende hoofdkenmerken: design en constructie, vaareigenschappen, veiligheid, innovatief karakter en prijs/kwaliteit/prestatie verhouding. De andere 2 genomineerden zijn: de Streamline 30 en de Excellent 1000 hybride.

Op de komende hiswa van 25 februari t/m 2 maart wordt tijdens de opening de winnaar bekend gemaakt. De genomineerden hebben een plaats op deze Hiswa aangeboden gekregen van de Hiswa/Rai. Dit jaar zal ONJ dus voor het eerst na lange tijd weer op de “droge Hiswa” aanwezig zijn.

Omdat wij een aanzienlijk “zeilersgehalte” hebben onder de ONJ vaarders/sympathisanten kunnen wij U de volgende informatie niet onthouden: er zijn 28 aanmeldingen voor de categorie zeiljachten. De 3 genomineerden hierbij zijn: Saffier 850, Max Fun 33 en Ocean 42.