nieuws770-760

Werkboot 760 is vernieuwd!!

Na de introductie van de ONJ Werkboot 760 in juni 1997 bleek er al snel een grote belangstelling voor deze boot te bestaan. In de laatste drie jaren is er een aanzienlijk aantal Werkboten door ons gebouwd. In die tijd hebben wij veel ervaring met deze boot opgedaan en hebben wij zowel de sterke kanten als de mindere kanten van de boot leren kennen. Die ervaringen hebben wij alle op een rij gezet om daarmee een doorontwikkelde versie van deze boot uit te brengen.

Voor het dek inclusief dekdelen (luiken etc.) zijn hierbij alle mallen vernieuwd en hebben veranderingen van vorm ondergaan. Voor de romp, die naar ons inzien perfect is, is tevens een nieuwe mal gemaakt. Deze is echter gelijk van vorm aan de oude romp.

Buiten het feit dat de producten nu de hoogste glansgraad en een maximale strakheid hebben, is de ONJ Werkboot op de volgende punten verbeterd:

 • Het dek is rondom de gehele boot met ongeveer 5 cm. verbreed. U zult begrijpen dat naar aanleiding hiervan de nieuwe type aanduiding is geworden: ONJ Werkboot 770.
 • De hoogte van de kajuit is met 4 centimeter verhoogd waardoor er een gunstiger binnenruimte is ontstaan. De nieuwe doorvaarthoogte wordt hierdoor ongeveer 1,5 meter.
 • De kajuitlengte is met 30 centimeter vergroot. Hierdoor is het mogelijk een forse kledingkast aan SB in te bouwen en de bestaande kombuis aan BB met diezelfde lengte te vergroten. Om de verlenging van de kajuit niet ten koste te laten gaan van de ruimte in de open kuip is de kuiprand de gelijke lengte (30 centimeter) naar de achterzijde van het schip verschoven.
 • Door een nieuwe ingang tot de kajuit te maken is het mogelijk geworden een vluchtluik van 50×50 cm in het dak van de kajuit te plaatsen. Dit geeft meer licht in het interieur alsook de mogelijkheid om goed te kunnen ventileren. Direct achter het vluchtluik is een fundatie opgenomen om een siermast te kunnen plaatsen (optioneel).
 • De kuipbank heeft een nieuw model gekregen. Zowel de rugleuning als het zitvlak hebben een schuinte welke het maximale zitcomfort geven. De 3 luiken als onderdeel van de kuipbank hebben een verbeterde afwatering door vergrootte schuinte van de goten.
 • De prettige diepe zelflozende kuip heeft aan beide zijden een instaptrede gekregen om het in en uit de boot stappen te vergemakkelijken. De capaciteit van zelflozing is vergroot door twee extra zelflozers, in totaal dus 4 stuks.
 • Als optie is het mogelijk om een prachtig gevormd windscherm met vaste ramen en ruitenwissers op het kajuitdak te laten plaatsen. Voor degenen welke veel op open water varen een mogelijkheid om zonder last van buiswater toch met een open boot te kunnen varen.

Net als de Loodsboot 770 heeft de Werkboot 770 op de volgende punten gelijke veranderingen ondergaan:

 • Een in de polyester geïntegreerde voetlijst (2 cm hoog) rondom het dek.Dit voorkomt het uitglijden en geeft een veilig gevoel bij het lopen over de gangboorden.
 • Standaard aan beide zijden een forse bolder op het achterschip. De derde grote bolder staat midden op het voordek. Ter hoogte van de stuurstand en vlak achter de railing een iets kleinere middenbolder. Dus aan beide zijden drie bolders en een bolder middenvoor.
 • Alle beslag wordt gemonteerd op in het polyester geïntegreerde verhogingen van een halve centimeter. Dit voorkomt inwatering op schroefgaten en geeft een professioneel uiterlijk. Tijdens het bouwen worden in deze plateaus aluminium fundaties gelamineerd waardoor het beslag optimaal gemonteerd kan worden.
 • De kuiprand is verhoogd met 2,5 cm hetgeen resulteert in een hogere en betere rugleuning voor de zitplaatsen op de kuipbank.
 • De staande rand van het dek direct boven de kabelaring is vergroot naar 6 cm. (inclusief de voetlijst) terwijl deze vroeger 2 cm. was. Dit resulteert in een solider aanzicht van de boot.
 • De hoek van de voorkajuit is rond gemaakt met een ruime radius. Dit geeft een prettiger doorloop over het dek terwijl de boot er een eigentijdser aanzicht van heeft gekregen.
 • Het gehele dek is voorzien van nieuw antislip van een soort dat zich makkelijk laat schoonmaken. De dek schuinte is veranderd waardoor de afwatering van het dek optimaal is geworden.
 • De houten handrailingen op het dak zijn vervangen door roestvaststaal. Bij het plaatsen van een dektent over de kuip is nu alle houtwerk afgedekt.
 • Vergroot ankerluik waardoor het mogelijk is een groter anker te bergen.